Decemberi visszatekintés

Túl az ünnepeken, az utolsó nap munkanap előtt pont alkalmas az idő, hogy egy kicsit visszatekintsek a decemberi alkotós eseményekre.

Kétségkívül eseménydús hónapban volt részem, ami már kicsit előbb, novemberben kezdetét vette, mikor végre eljutottam Rajzmeditációs tanfolyamra. Ez még eddig kimaradt, és bár egyedül is ismerkedtem vele, a közös rajzolás, a társaság mindig sokat lendít a lelkesedésen.

Elautóztam tehát Érdre, ahol Bábikné Gyovai Anita jóvoltából, mintegy 5 óra alatt elsajátítottuk az alapokat. Ilyen és ehhez hasonló rajzokat készítettünk:

    

Aztán december elején következett a folytatás. Kicsit felturbóztuk az előzőeket, grafittal, színes ceruzával adtunk 3D hatást a rajzoknak. Nagyon látványos ábrákat lehet így készíteni, de személy szerint nekem a szimpla fekete-fehér változat közelebb áll a szívemhez.

Árnyékoltunk grafittal,

    

majd színes ceruzával,

a végén egy szép mandalával zártuk a foglalkozást.

A kettő között részt vettem még egy karácsonyi klub-foglalkozáson, ahol kifejezetten az ünnepekre hangolódva alkottunk. Sok ötletet, inspirációt kaptam, amit tudtam hasznosítani. Itt már többféle technikát használtunk, nem csak fehér, hanem barna szürke és fekete papírokra is. Tollal, ceruzával, különböző filcekkel, ilyenkor előkerülnek a metál, csillogó, arany-ezüst tollak is. Minél csillogóbb, annál jobb! Valamint a jó öreg igásló, kedvencem, az akvarell-festék ! Bátran lehet variálni őket!

A nap végén pedig, hab a tortán, mindenki kapott egy-egy Anita rajza által díszített kitűzőt, és nekem kedvezett a szerencse a karácsonyi bögréhez is.

Anitának köszönettel tartozom az új tapasztalatokért, valamint, ha valaki szeretné a technika alapjait elsajátítani, szívből ajánlom. Itt találjátok:

Jó szórakozást!